En traditionell elinstallation fungerar fortfarande fint i dagens läge, men det har hänt en hel del de senaste 20 åren! Du kan idag få ut mycket mer än vad Du trodde var möjligt gällande belysningsstyrning och reglering av ventilation och värme i Din bostad eller industrifastighet.

KNX är det ledande systemet för hem- och fastighetsstyrning. Fördelarna är många:

1) Sparar pengar och gör fastigheten säkrare. Att all belysning släcks och att spänningen i uttagen för strykjärn/kaffekokare bryts när man aktiverar inbrottslarmet i samband att man lämnar fastigheten är ett exempel på enkla funktioner som kan implementeras i ett KNX-system. Ett annat exempel är ”scenarion” vilket innebär att en enda knapptryckning vid hemkomst tänder upp alla de lampor man normalt ritualmässigt springer runt i en stor runda och tänder. Ett tryck, dimmat och klart.

2) Flexibilitet. Något som skulle vara en större ändring i anläggningen, tex att lägga in möjligheten att tända ytterbelysningen på garaget från vardagsrummet i efterhand, görs nu med en enkel ändring av systemets programmering, snabbt och lätt. Något som skulle innebära ett större tidsödande och ofta förfulande ingrepp i en traditionell elinstallation.

3) Alla produkterna är certifierade enligt standard och det säkerställer full funktionalitet mellan olika fabrikat.

4) Stort och komplett utbud av produkter för att täcka alla behov.

Vi projekterar, installerar och driftsätter KNX-anläggningar.