16 februari

Snyggt och fräscht

Snyggt och fräscht

En elanläggning kan vara snygg… Här har vi installerat en anläggning med Schneider Renova, svarta apparater, som ger en cool retro look…

6 januari

KNX-Villa Helsingborg

KNX-Villa Helsingborg

Vi har fått uppdraget att projektera och installera en KNX-anläggning i en villa i Helsingborg. Downlights kommer ljusregleras via DALI. I förlängningen kommer en visualiseringslösning att integreras för att styra anläggningen via smartphone alternativt läsplatta, hemifrån eller på distans.

13 maj

Flytt av Life-butik Karlskrona

Flytt av Life-butik Karlskrona

Vi har fått uppdraget att utföra elinstallationerna i samband med att butiken Life i köpcentrat Amiralen, Karlskrona, skall ometableras i ny lokal. Nya belysningsskenor monteras i bärverket i tak samt uttag installeras. Data och tele dras fram till kassa. Projektet samordnas av inredningsbyrån Fredbergs Inredningar i Mariestad.

12 maj

Belysning i trapphus

Belysning i trapphus

I detta äldre flerfamiljshus i Helsingborg har vi påbörjat installationen av ny belysning i trapphuset. Vackra globarmaturer med frostade kupor ger vackert liv på väggar och tak. Globarmaturerna levereras av Kulturbelysning i Allerum. Ljuskällan är en 7W LED varmvitt (827) E27.

9 maj

Komplettering av belysning, Glitter Emporia

Komplettering av belysning, Glitter Emporia

Vi har fått förtroendet av Fredbergs Inredningar att installera kompletterande belysning i Glitters butikslokal i köpcentrat Emporia, Malmö.

29 april

Halogen downlights blir väldigt, väldigt heta…

Halogen downlights blir väldigt, väldigt heta…

Infällda downlights i tak orsakar ett antal bränder i Sverige varje år. Ofta på grund av felaktigt montage. Själva ljuskällan kan bli upp till 250 grader varm. Då tar material som trä lätt eld om de ligger för nära!! På bilden syns en kabel som legat mot ljuskällan och en brand har i detta fallet […]

29 april

Ny dricksvattenpump

Ny dricksvattenpump

En sprillans ny pump från Beulco på väg ner i sin permanenta boning 30m under marknivån…

22 april

Ny servis till Jägerso Fiberförening

Ny servis till Jägerso Fiberförening

Jägersro villastad skall anslutas till fibernätet. Vi har fått uppdraget att förse den tekniska utrustningen med en ny servis. Teknikskåpen innehåller aktiv och passiv utrustning för de ca 340 hushåll som anslutits.

29 mars

En rejäl pjäs!

En rejäl pjäs!

Vi har monterat ytterligare en otroligt vacker armatur från leverantören ”Kulturbelysning”. Armaturen är helt i gjutjärn och är ca 85cm hög. Då armaturen väger 22kg ställer det lite krav på infästningen. I detta fall var väggen relativt porös så keminfästning var enda lösningen. 4st syrafasta M10 gängstänger om 25cm vardera kemades fast i väggen och […]

28 oktober

Egna elinstallationer? Vad gäller?

Posted in Tips & Råd | No Comments

Får en lekman utföra elinstallationer på egen hand? Det är endast enklare arbeten man får göra som lekman. se gärna Elsäkerhetsverkets sida gällande detta.